Choď na obsah Choď na menu
 


Magazín Záchranár

2. 10. 2012

 


Konečne! 
Znela odpoveď viacerých ľudí pri informácií že sa pracuje na vzniku magazínu s názvom Záchranár. Nápad vznikol u obyčajného 16 ročného chlapca.

Autor Matej Števík nám potvrdil že má vážny záujem vytvoriť takýto typ magazínu.

Prečo ste sa rozhodli vytvoriť niečo takéto?

"U nás na Slovensku som videl časopisy pre lekárov, všeobecne o medicíne ale nič z práce záchranárov, záchrannej služby a podobne. Osobne ma veľmi zaujíma záchranná služba a aj v budúcnosti by som sa chcel stať vynikajúcim záchranárom. Pri svojom nápade som našiel spoluprácu s autorom knihy Tiesňové volanie. Peter Lavo je úžasnou podporou pri realizovaní tejto myšlienky."

Chceli sme vedieť ako bude magazín vyzerať a tak sme sa spýtali na obsah čo všetko si v magazíne môžu jeho čitatelia nájsť? 

"To si nechám pre seba spolu s mojim spoločníkom. Môžem potvrdiť že si prídu na svoje záchranári, odborná a laická verejnosť ale aj študenti a iný ktorý uvažujú o práci záchranára v záchranných službách po celom Slovensku. Určite si tam nájdu svoje miesto aj deti ktoré sú uchvátené  pohľadom na sanitku."

V akom štádiu je tvorba vášho magazínu kedy myslíte že by mohlo vyjsť prvé číslo a ako často bude váš magazín vychádzať?

" Momentálne sa zariaďujú formality ktoré je potrebné vybaviť pred vydaním prvého čísla. Zatiaľ sa stále hľadajú sponzori a ľudia ktorý budú na tvorbe magazínu spolupracovať. Vychádzať by mal raz do mesiaca. Chcel by som srdečne poďakovať Petrovi Lavovi bez ktorého by tento nápad nebol možný a tak tiež Kristíne Vargovej ktorá doplnila svoje nápady a chce spolupracovať ako fotografka pre náš časopis."

Autor navštevuje Strednú zdravotnícku školu v Nitre a je obdivuhodné že mladý 16 ročný Matej má vážny záujem o vytvorenie tohto magazínu. 

O príbehu tvorby magazínu vás budeme priebežne informovať